Tietoa linssimateriaaleita

Muovi on lähes kokonaan syrjäyttänyt lasin linssimateriaalina. Muovilinssi naarmuuntuu kuitenkin helposti, joten on suositeltavaa ottaa linsseihin kovapinnoitus. Muovilinssejä valmistetaan sekä ohentamattomana että ohennettuna.
Lasia käytetään, kun halutaan erittäin kova, lähes naarmuuntumaton linssi tai erittäin isoissa voimakkuuksissa ohuemman linssin saamiseksi. Lasi kuitenkin on aina muovia kaksi kertaa painavampaa ja rikkoutuu helpommin.

Linssien ohennus

Linssejä ohennetaan, jotta niistä saadaan kevyempiä käyttää. Myös istuvuus kehyksiin on ohennetuissa linsseissä parempi. Kaikki ohennetut linssit tulevat aina kovalla ja heijastamattomalla pinnoitteella.
Ensimmäisen asteen ohennus on suositeltavaa alhaisillekin voimakkuuksille, koska materiaali on kestävämpää ja käsittely antaa samalla linsseille täyden UV-suojauksen.

Toisen asteen ohennus tekee linsseistä esteettisesti paremman näköisiä, kun linssien voimakkuus on suuri (kolme dioptriaa tai enemmän). 

Kolmannen asteen ohennus on syytä ottaa yli kuuden dioptrian voimakkuuksissa. Pluslinsseissä saadaan paras ohennus, kun linssi tilataan kehyksen koon ja muodon mukaan.

image description