Tietoa linssipinnotteista

Peruspinnoitteet

Muovilinssit ovat alttiimpia naarmuuntumiselle kuin lasilinssit. Tämän takia muovilinsseihin on hyvä ottaa kovapinnoite, joka on ohut ja kova, suojaava lakkakerros muovilinssin etu- ja takapinnalla.


Kovapinnoitteeseen voidaan yhdistää heijastuksenestopinnoite, joka vähentää valon heijastumista linssin pinnasta ja lisää silmään tulevan valon määrää. Tällaiset linssit ovat esteettisesti paremman näköiset, koska linssin etupinnan peilaaminen jää pois ja silmät näkyvät luonnollisemmin. Heijastamaton pinta parantaa hämärässä näkemistä ja siitä on hyötyä päätteellä työskenneltäessä.

Parempi pinnoite

Heijastuksenestopinnoitteessa kaikki lika ja rasva näkyvät helpommin kuin vain kovapintaisessa linssissä. Likaahylkiväpinnoite auttaa pitämään linssit helpommin puhtaina. Pinnoite tekee linssin pinnan liukkaammaksi, jolloin siihen ei tartu lika niin helposti ja se lähtee helpommin pois.

Parempiin ja parhaisiin linssipinnoitteisiin on mahdollista saada pinta, joka estää UV-säteilyn heijastumisen linssin takapinnalta silmään. UV-säteily on yhtä haitallista silmillesi kuin ihollesi. Vauriot kumuloituvat koko eliniän ja nopeuttavat silmien ikääntymistä aiheuttaen mm. harmaakaihia. Linssimateriaali vähentää linssin läpi menevää UV-säteilyä. Sen sijaan linssin sivuilta tuleva UV-säteily heijastuu takapinnasta silmään. (tuote: Crizal EasyUV)

Paras pinnoite

Parhaissa pinnoitteessa kovuus, heijastamattomuus ja likaantumissuoja ovat edellä mainittuja pinnoitteita paremmat. Lisäksi niissä on pölyä ja vettä hylkivä pinnoite. Kun pöly ei tartu linssin pintaan, ei linssi naarmuunnu helposti. Veden hylkivyys taas saa vesipisaran valumaan helpommin pois linssistä, jolloin pisarat eivät häiritse näkemistä. Linssin huurtuminen ei myöskään ole yhtä voimakasta, kuin ilman vettähylkivää pinnoitetta. (tuote: Crizal ForteUV).

Erikoispinnoite

Erikoispinnotteinen Crizal Prevencia yhdistää Crizal ForteUV:n parhaat ominaisuudet ainutlaatuiseen sinisen valon selektiiviseen suodatukseen. Sini-violetti valo on vahingollista silmän verkkokalvon soluille ja voi aiheuttaa pysyviä vaurioita silmille, kuten silmänpohjan ikärappeumaa (AMD). Sinistä valoa on ulkona kaikissa sääolosuhteissa, myös pilvisinä ja sateisina päivinä. Sisällä sinistä valoa syntyy LED- ja loisteputkivaloista, joita on useimmissa tämän päivän laitteissa (TV, tietokone, tabletti, älypuhelin).  Crizal Prevencia suodattaa 20% vahingollisesta sinivioletista valosta vähentäen verkkokalvon solukuolemia 25% (tuote: Crizal Prevenzia).

Aurinkolasien pinnoite

Aurinkolaseihin on paras valita erityisesti aurinkolasilinsseille kehitetyt pinnoitteet, jotta saat laseistasi parhaan mahdollisen hyödyn. Tummennetuissa linsseissä takapinnan heijastukset häiritsevät näkemistä. Sen vuoksi voimakkuudella tuleviin aurinkolaseihin kannattaa ottaa pinnoite, jossa on kovapinta linssin molemmin puolin ja heijastuksenesto takapinnalla. Lisäksi etupinta on likaa- ja vettähylkivä. Tällaisessa linssissä UV-suojaus on huipussaan. (tuote: Crizal Sun UV).

image description