Silmälasien hoito-ohjeet

Paras tapa puhdistaa silmälasit on käyttää optikolta saatavaa silmälasien puhdistusainetta. Liikkeessämme myydään muun muassa suihkutettavaa Crystal-puhdistusainetta, sekä vaahtoavaa Piiloset HandSoap pesuainetta, joka on hajustamaton ja väriaineeton.

Crystal: Suihkuta puhdistusainetta pumppupullosta linssien molemmille pinnoille, levitä sormin ja kuivaa pehmeällä, nukkaattomalla ja puhtaalla kankaalla tai paperilla.

HandSoap: Huuhtele silmälasilinssit kädenlämpöisellä vedellä poistaaksesi irtoroskat. Ota pumppupullosta painallus vaahtoavaa pesuainetta ja levitä se sormin linssipinnoille. Huuhtele pesuaine pois ja kuivaa pehmeällä, nukkaamattomalla ja puhtaalla kankaalla tai paperilla.

Älä koskaan käytä kuumaa vettä silmälasien puhdistamiseen.

Voit puhdistaa linssit myös erityisellä, linsseille tarkoitetulla mikrokuituliinalla (esim. Microclair-puhdistusliina). Varmista kuitenkin ensin, ettei liinassa tai linsseissä ole naarmuttavaa likaa.

Erityisesti matkoilla linssit on helppo puhdistaa kertakäyttöisillä kosteuspyyhkeillä (eism. Siclair kosteuspyyhe).

Silmälasilinssejä puhdistettaessa on hyvä puhdistaa myös koko kehys. Varsinkin nenätyynyt ja aisojen päät likaantuvat ihon rasvasta. Jos kehyksessä on arkoja koristuksia kuten esim. helmiä, nahkaa tai puuta, kysy niiden puhdistuksesta optikoltasi.

image description