Kysy lisää henkilökunnaltamme liikkeessä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Mistä tiedän pitääkö minun mennä silmälääkärille vai optikolle?

  Jos epäilet, että sinulla on jokin silmäsairaus tai haluat silmien terveystarkastuksen, niin silmälääkäri on oikea paikka. Optikon tarkastuksessa selviää silmien taittovirheet ja mahdollinen silmälasien tarve.

 • Paljonko silmälasit maksavat?

  Edullisimmat yksitehoiset varastolinssit maksavat meillä 69 €/pari ja kehykset alkaen 50 €. Heijastamattomien linssien hinnat ovat alkaen 149€. Edullisimmat moniteholinssit kovalla pinnalla maksavat 250 €/pari, yksilölliset moniteholinssit parhailla pinnoitteilla maksavat alkaen 660 €. Suurin osa kehyksistämme maksaa 170 – 250 €.

 • Miksi silmälasien hinnoissa on niin paljon eroa? 

  Yksiteholinssit ovat monitehoja edullisemmat, koska niitä voidaan valmistaa massatuotantona. Erot yksiteholinssien hinnoissa johtuvat materiaalista, pinnoitteiden eroista, sekä mahdollisista yksilöllisistä ominaisuuksista.

  Moniteholinssejä ei voida yksitehojen lailla tehdä valmiiksi varastoon, vaan jokainen linssi valmistetaan asiakkaan yksilöllisten voimakkuuksien mukaan.

  Edullisimmat monitehot tehdään perinteisellä hiontatekniikalla olettaen tietyt näköjärjestelmän mitat keskiarvoasiakkaan mukaan. Uusimmat monitehot ovat pitkäaikaisen tutkimustyön ja innovatiivisen suunnittelun tulos. Uusi valmistustekniikka mahdollistaa linssien räätälöimisen huomioiden asiakkaiden näköjärjestelmien yksilölliset erot. Näin saadaan selkeämmät näköalueet ja lievemmät näkökenttien keinumiset.

  Kehysten hintaerot johtuvat materiaalin laadusta ja valmistustekniikasta. Mitä enemmän kehyksen valmistuksessa on eri työvaiheita, sitä laadukkaampi ja huoliteltumpi on lopputulos.

 • Miten Optikko Arvolasta voi saada silmälasit jopa tunnissa?

  Meillä on liikkeemme yhteydessä oma reunahiomo ja pidämme varastossamme yleisimpiä pinnoitettuja miinuslinssejä. Tilattavat varastolinssit saamme seuraavaksi arkipäiväksi ja moniteholinssit tulevat meille noin viikossa.

 • Voiko omiin kehyksiin laittaa uudet linssit?

  Jos kehykset ovat ehjät, voi niihin laittaa uudet linssit. Oman kehyksen työlisä on vain 20 €. Linssien saavuttua meille hiomme ne omaan kehykseen tunnissa (arkisin klo 11-16). Kehykset joutuu jättämään meille vain hionnan ajaksi.

 • Tehdäänkö Optikko Arvolassa silmälasien korjauksia?

  Teemme suurimman osan korjauksista liikkeessämme. Ota korjattavat lasit mukaan, niin arvioimme korjausmahdollisuudet.

 • Mikä ero on optikolla ja optometristillä?

  Optometristi on optikon uusi tutkintonimike. Optikot ovat valmistuneet optikko-opistosta, optometristit ammattikorkeakoulusta.

image description