Suojaa silmäsi tyylillä. Meiltä aurinkolasit myös omilla voimakkuuksilla.

 • MITEN VALITA OIKEAT AURINKOLASIT?

   

  Aurinkolasien valinnassa lähtökohtana on aina lasien käyttöympäristö. Keväthangilla käytettävät aurinkolasit ovat ominaisuuksiltaan erilaiset kuin kaupunkikäyttöön tarkoitetut. Yleiskäyttöön valitaan erilaiset lasit kuin aktiivisiin harrastuksiin.

  Aurinkolasien tärkein ominaisuus on suojata silmät ja niiden ympäristö ultraviolettisäteilyltä (UV-säteily). Liiallinen UV-säteily voi aiheuttaa kivuliaan sarveis- ja sidekalvon tulehduksen, joka tunnetaan nimellä lumisokeus, vaikka kyse ei ole silmän sokeutumiseta. Vuosien mittaan UV-säteily voi nopeuttaa silmien ikääntymistä aiheuttaen muun muassa harmaakaihia. CE-merkintä takaa, että aurinkolaseissa on riittävä UV-suoja. Se ei kuitenkaan ole tae linssien optisesta laadusta ja lasien toimivuudesta aurinkolaseina. Huono linssien optinen laatu heikentää näkemistä linssien läpi se voi vääristää kuvaa ja tehdä käyttäjälle huonon olon. Aurinkolasien istuvuus kasvoilla on tärkeää, jotta silmien suojaus toimisi oikein. Näissä asioissa kannattaa luottaa ammattilaisen apuun, sillä kaikkien silmät tarvitsevat suojaa UV-säteilyltä iästä tai näkökyvyn muista ominaisuuksista riippumatta.

   

  Aurinkolasimerkkejämme

  Ray-Ban on lähes jokaiselle tuttu aurinkolasimerkki, jonka suosio on kantanut vuosikymmeniä. Halusitpa klassikkomallin alkuperäisen version tai päivitetyn kehysvärin trendikäimmillä linsseillä, Ray-Ban tarjoaa sen. Päivitämme Ray-Ban -mallistoamme jatkuvasti ja ehkä juuri siksi olemme yksi Suomen suurimmista jälleenmyyjistä.

  Oakley ja Maui Jim ovat merkit heille, jotka vaativat parasta eivätkä tyydy kompromisseihin. Urheilullisen malliston perusta on korkea teknologia yhdistettynä pettämättömään ulkonäköön. Anatomisesti hyvin istuvissa kehyksissä on saatavilla niin suoria kuin kaareviakin malleja ja mikä parasta, myös kaareviin on mahdollista saada voimakkuudet.

  Esteettistä silmää miellyttäviä malleja löydät hyllystämme esimerkiksi merkeiltä Furla, Tom Ford, Guess ja Carrera muutamia mainitaksemme. Jos kaipaat jotakin edullisempaa, tutustu Polaroid ja INVU -mallistoihimme, joissa on aina polarisoivat linssit ja kevyet kehysmateriaalit.

  Olemme myös ajatelleet perheen pienimpiä. Julbo Looping on kaikkein pienimmille paras. Parista ikävuodesta alkaen sopivat Julbon muut, erityisesti lapsen kasvoille suunnitellut mallit. Isompien lasten vaatimuksiin vastaamme muun muassa Bollén, Ray-Banin, Polaroidin ja INVU:n malleilla.

   

  Aurinkolasien linsseistä

  Kirkas auringonvalo koostuu kaikista spektrin väreistä. Näistä väreistä sininen valo heikentää näkemistä, koska se siroaa silmässä ja aiheuttaa häikäistymistä. Sininen valo siroaa myös ilmakehässä, ja siksi taivaan kansi näyttää siniseltä.

  Ruskea linssi suodattaa parhaiten sinistä valoa ja parantaa näin kontrastia. Toisaalta ruskean linssin läpi katsottaessa värit eivät toistu luonnollisina.

  Harmaa linssi toistaa värit luonnollisemmin, mutta tummentaa huomattavasti enemmän. Varsinkin varjopaikat voivat näyttää harmailla linsseillä todella tummilta. Vihertävänharmaa linssi toistaa värit luonnollisemmin.

  Aurinkolasilinssien polarisoivasta ominaisuudesta on hyötyä varsinkin liikuttaessa vesillä, jäällä tai hangella sekä ajettaessa märällä tienpinnalla. Polarisointi vähentää tasaiselta vaakapinnalta heijastuvaa auringonvaloa ja vähentää näin häikäistymistä. Joidenkin nestekidenäyttöjen näkemisessä voi polarisoivilla linsseillä olla ongelmia.

  Tummuvat linssit ovat kätevät esimerkiksi helposti häikäistyvälle. Linssit reagoivat joko pelkkään UV-säteilyyn, jolloin ne ovat sisätiloissa kuten autossa täysin kirkkaat, tai UV-säteilyyn sekä näkyvään valoon, jolloin linsseissä on sisätiloissakin kevyt sävy. Perinteisten ruskeiden, harmaiden ja vihertävien linssien rinnalle on tullut saataville useita tyylikkäitä värejä ja jopa liukuvärjättyjä linssivaihtoehtoja. 

   

  Aurinkolasien suojausluokat

  Aurinkolasilinssien suojausluokat määritellään asteikolla 1-4. Luokat 0-1 ovat lähinnä mukavuus- ja esteettisyys -tummuuksia ja tarkoitettu käytettäväksi hyvin vähäisessä auringonvalossa tai sisätiloissa. Luokka 2 on keskivoimakkaaseen ja luokka 3 voimakkaaseen auringonvaloon. Luokka 4 on tarkoitettu erittäin voimakkaaseen auringonvaloon. Tähän luokkaan 4 kuuluvat aurinkolasit eivät sovellu tieliikenteeseen. Muistathan että riippumatta suojausluokasta aurinkolaseilla ei saa koskaan katsoa suoraan aurinkoon.

   

  Aurinkolasit voimakkuuksilla

  Kun kaipaat silmälasiesi lisäksi suojaa auringon häikäisyltä, on valittavanasi useita eri vaihtoehtoja. Yleensä paras ratkaisu ovat omilla voimakkuuksilla valmistettavat aurinkolasit, joita varten löydät meiltä pysyvästi edullisen malliston alkaen 130€, sisältäen kehyksen ja linssit. Käytössäsi on myös suurin osa muusta laajasta aurinkolasivalikoimastamme, me autamme valinnassa. Halutessasi voit valita silmälasikehyksen ja me suosittelemme siihen sopivan aurinkolasilinssin.

  Nykyään voimakkuuksilla tehtäviin aurinkolasilinsseihin on saatavilla runsaasti erilaisia ominaisuuksia. Saatavilla on laaja valikoima värejä, pinnoiteita ja peilipintoja. Myös esimerkiksi polarisoiva liukuväri on nyt mahdollinen. 

  Mikäli et kuitenkaan halua käyttää erillisiä aurinkolaseja, kysy suojaa omien silmälasiesi kanssa käytettäväksi. Tarjolla on niin silmälasien päälle asetettavia Suncovers -laseja kuin sirompia ripustimia eli clip-aurinkolaseja.

   

Meiltä saatavilla myös

aurinkolasikotelot, urheilunauhat, kelluttavat aurinkolasinauhat, huurteenestoaine

image description