Millaiset piilolinssit sopisivat sinulle?

 • Tietoa piilolinsseistä

  Lähes kaikkien silmälasikäyttäjien näkö voidaan korjata piilolinsseillä. Nykyään on olemassa useita erilaisia piilolinssityyppejä, joista voit valita piilolasioptikkomme avulla sopivimmat sinun silmiäsi ja käyttötarvettasi ajatellen. Yleisimmin käytetyt piilolinssit jaetaan niiden vaihtovälin mukaan kertakäyttöisiin eli kertalinsseihin ja kuukausilinsseihin. Myös hajataittoisuutta voidaan korjata piilolinsseillä. 

Piilolinssien käsittely ja silmiin laittaminen ei ole läheskään niin vaikeaa kuin moni aloittelija luulee. Yhdessä optikkomme kanssa opit piilolinssien silmiin laittamisen turvallisesti. Käymme kanssasi läpi myös miten eri piilolinssejä käytetään, hoidetaan ja säilytetään.

  Kertalinssit

  Kertalinssit ovat nimensä mukaisesti kerran käytettäviä. Ne ovat helpot ja hygieeniset ja sopivat materiaalinsa ja hapenläpäisykykynsä vuoksi hyvin myös herkkäsilmäisille. Kertalinssit ovat erittäin kätevät myös matkoilla, koska erillisiä hoitonesteitä ei tarvita.

  Kuukausilinssit

  Kuukausilinssien käyttöaika on enintään kuukausi ensimmäisestä käyttökerrasta laskettuna. Linssit otetaan pois silmistä yöksi. Aina käytön jälkeen linssit puhdistetaan siihen tarkoitetuilla hoitonesteillä ja laitetaan desinfioitumaan koteloon tuoreeseen hoitonesteeseen. Aamulla linssit voidaan laittaa suoraan kotelosta silmiin.Nykyaikaiset kuukausilinssit on valmistettu erittäin hyvin happea läpäisevästä silikonimateriaalista. Kaikki silikonilinssit myös säilyttävät kosteuden paremmin käytön aikana.
  Silikonikuukausilinssejä voidaan sovittaa myös jatkuvaan käyttöön, jolloin niitä voi pitää silmissä yötä päivää jopa kuukauden ajan. Jatkuvakäyttöisyydestä pitää aina keskustella ensin piilolasioptikon kanssa, joka tarkastaa soveltuuko jatkuva käyttö sinun silmillesi. Optikon tekemiä piilolasikontrolleja tarvitaan jatkuvassa käytössä useammin.

  Monitehopiilolinssit

  Ikä- eli aikuisnäkö ei ole nykyään ongelma piilolinssien käytössä. Sekä kerta- että kuukausipiilolinssejä on saatavilla myös monitehoisina. Nämä korjaavat iän mukana tuomaa lähinäön muutosta.

  Piilolinssisovitukset

  Eri piilolinssityypit ja -merkit ovat erilaisia. Silmät ovat yksilöllisiä ja siksi linssien sopivuus silmissä on varmistettava aina optikon tekemässä piilolinssisovituksessa. Linssejä ei ole järkevää ostaa ilman tätä sovitusta. Jatkossa vuosittaisilla kontrolleilla optikon luona seurataan silmien kuntoa ja huolehditaan, että linssien käyttö on turvallista ja mukavaa.

  Hinnoista

  Aloittelijan piilolinssisovituksen hinta on alkaen 50 €. Hinta sisältää näöntarkastuksen, silmien mikroskopoinnin, linssisovituksen, käytön opastuksen, jälkikontrollin sekä tuotteet kokeilun ajaksi.

  Tule käymään, niin kerromme sinulle lisää.

Edustamiamme merkkejä

CooperVision, Alcon, Bausch&Lomb, Piiloset, Novalens, Menicon, Johnsson&Johnsson PIILOLASINESTEET: BioSoak, SolocareAqua, AOSept, Optifree Express, Optifree Puremoist, ReNu, OneStep, SAL, Thealoz Duo, BioTwin, Polyrinse-U, Optitears, BioDrop, Boston Simplus, O2, Menicare Plus, Progent, Boston Cleaner OHEISTUOTTEET: piilolinssikotelot, imututit, linssi-pinsetit

image description