Tutustu yksilölliseen kehysvalikoimaamme

 • SILMÄLASIEN VALINTAOPAS

  Silmälasien anatominen  istuvuus

  Näin valitaan hyvin istuvat kehykset: Nenäkappaleen tulee olla oikean kokoinen. Muovikehyksen nenäosaa voi harvoin muokata, sitä istuvampi kehys mitä paremmin kehys istuu heti valintatilanteessa nenälle. Metallikehyksissä olevia tyynyjä voi säätää, ja ne ovat hyvä vaihtoehto matalalle ,sirolle  nenälle.

  Valitse pieninenäisille kasvoille ylhäällä sijaitseva nenäsilta. Pitkälle nenälle eduksi on kehys jonka nenäsilta on matala ja vahva. Silmälasikehykset joissa on paksu  ja voimakkaasti korostuva  nenäosa, vie huomion pois isonenäisiltä kasvoislta. Jos silmät sijaitsevat lähekkäin toisiaan, valitse huomaamaton ja vaalean nenäsillan omaava kehys. Kaukana toisistaan olevia silmiä lähentää silmälasikehys jossa on voimakas, korostuva nenäkappale.

  Kehyksen tulee olla oikean kokoinen. Liian pieni kehys puristaa ohimoilta, vastaavasti iso kehys istuu  poskipäillä hymyillessäsi. Muista että kehyskoon valintaan vaikuttaa voimakkuus, linssityyppi ja käyttötarkoitus.

  Jokaisen ihmisen kasvojen mittasuhteet ovat yksilölliset ja toisinaan kehyksen muotoseikkoja on harkittava hyvinkin tarkkaan hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Siitä huolimatta lasien muodoilla ja väreillä on lupa leikitellä. Jos mietit millainen kehys korostaisi kasvojesi parhaita puolia, tutustu seuraaviin valintaa helpottaviin ohjeisiin kasvojen muodoista.

   

  Valitse silmälasit kasvojen muotojesi mukaan. Kasvojen muodot voi jakaa viiteen eri ryhmään: ovaaleihin, pyöreisiin, kulmikkaisiin, sydämen muotoisiin ja  pitkiin.

  Ovaalit kasvot

  Ovaalit kasvot ovat sopusuhtaiset ja symmetriset. Leuka on kapeampi kuin otsa, ja kasvojen korkeus on pidempi kuin leveys. Ovaaleille kasvoille sopivat miltei kaikki silmälasikehykset;  suorakulmaiset,  perhosmaiset  tai pyöreät.

  Valitse kehykset jotka ovat sopusuhtaisen kokoiset, ja muista että kehyksen leveys täytyy olla oikea. Kehyksen tulee olla kasvojesi levyinen tai hieman isompi. Vältä liian alas poskipäille  laskeutuvia malleja.

  Kulmikkaat kasvot

  Kulmikkaat kasvot ovat neliönmuotoiset. Otsa ja leuka ovat saman levyiset. Kulmikkaille kasvonpiirteille eduksi ovat pyöreähköt, ovaalit, kaarevat ja kissamaisen pehmeät muodot. Vältä kasvojen kulmikkuutta korostavia suorakulmaisia ja liian raskaita tummia kehyksiä. Kooltaan kehyksen tulisi olla leveämpi kuin korkeampi. Suosi matalampia malleja. Vältä leukalinjaa korostavaa kehystä.

  Pyöreät kasvot

  Pyöreiden kasvojen korkeus ja leveys ovat lähes samanmittaiset. Suorakulmaisilla ja kapeammilla silmälasikehyksillä voi luoda pehmeänmuotoisille kasvoille tasapainoisemmat  mittasuhteet.  Oikein valittu kehys luo pyöreille kasvoille kaventavan ja hoikentavan vaikutelman.

  Ylöspäin nousevat ja voimakkaat  kehykset  kohottavat kasvonpiirteitä. Vältä valitsemasta  pyöreitä tai liian leveitä kehyksiä sillä ne korostavat  kasvojen pyöreyttä entisestään. Voimakkaat sangat ja värikkäät kehykset antavat ilmeelle  ryhtiä.

  Pitkät kasvot

  Pitkien kasvojen pituus on suurempi kuin leveys. Nenä on pitkä, leuka kapea ja poskipäät  korkeat. Pitkulaisia kasvonpiirteitä tasapainottavat kasvoja suuremmat, kulmikkaat, neliönmuotoiset tai jopa alaspäin laskeutuvat  ( pilottimalliset)  kehykset. Huomioi sangan lähtökohta: kasvojen pituusvaikutelmaa tasapainottaa kehys, jossa sanka sijoittuu kehysaukon sivun keskelle.

  Ylhäältä alkava sanka pidentää kasvoja, vastaavasti kehysaukon alareunasta alkava sanka painottaa kasvojen alaosaa. Suosi  värikkäitä, paksuhkoja ja suurempia malleja. Näin korostat silmälasikehyksillä kasvojen keskiosaa. Vältä leukalinjaa korostavia kulmikkaita ja liian pieniä  silmälaseja.

  Sydämenmuotoiset kasvot

  Sydämmenmuotoisissa kasvoissa otsa on leveämpi, leuka siro ja kapea. Poskipäät ovat useasti korkeat. Kolmionmuotoisille kasvoille sopivat kevyet kehykset, jopa hengettömät silmälasit.. Suosi malleja joissa painopiste sijoittuu kehyksen yläosaan ja sanka lähtee ylhäältä. Suositeltavia malleja ovat kissamaiset, pyöreät ja jopa perhosmaiset muodot.

  Silmälasikehyksen värivalinnassa voi huomioida ihon neljä eri sävytyyppiä; kevät kesä, syksy ja talvi. Kevät ihoa pukevat keltaiseen taittuvat, lämpimät, heleät sävyt. Syysiholle sopivat murretummat ruskeaan taittuvat, tummemmat, keltapohjaiset lämpimät värit. Kesä ja talvi ovat kylmien, siniseen taittuvien värien ihotyypit. Kesälle sopivat pastellisen vaaleat hennot, viileät sävyt. Talven värejä ovat musta, puhdas valkoinen, eli kaikki väripaletin kylmät, voimakkaat värit.

 • SILMÄLASIKEHYSMERKKEJÄMME

  Furlan kehysmallisto on hienostuneen naisellisuuden ilmentymä, jonka erottavat joukosta eloisuus, energisyys, leikkimielisyys ja omaperäisyys. Se kuvastaa Furla-naista, joka on elämäniloinen ja persoonallisuudeltaan voimakas.

  Tyyli, mukavuus ja materiaali ovat olleet Silhouetten peruspilareita jo vuodesta 1964. Vuosien kehitystyö on luonut ultrakevyet Silhouette kehyksettömät kehykset, jotka ainutlaatuisen rakenteensa ja materiaalinsa ansiosta ovat kestävät ja joustavat.  Ne antavat kehyksen käyttäjän oman persoonallisuuden kauneuden loistaa. Silhouette on merkki ihmisille, jotka uskovat itseensä ja omaan tyyliinsä.

  Ruotsalaisen Skaga-malliston kehykset ovat suomalaisille kasvoille hyvin istuvia.

  Giorgio Armani- mallisto on rennon tyylikäs ja pelkistetyn elegantti. Laadukkaat materiaalit ja tyylikäs viimeistely tekevät kehyksistä ajattomia. Varma valinta kaikenikäisille.

  Aurinkolaseista tuttuja merkkejä Ray Ban, Oakley ja Police saa meiltä myös silmälasikehyksinä.

  Muita meiltä saatavia huippumerkkejä ovat muun muassa Christian Dior, Tom Ford ja Paul & Joe.

  Rauhallinen ja pelkistetyn tyylikäs Andy Wolf sekä pirskahtelevan iloisesti väreillä leikittelevä Frost, ovat kumpikin kehysmallistoina käsityön taidonnäytteitä.

  Oman persoonan esiintuomisen mahdollistavat myös Face á Face, Traction Production, La Matta, Etnia Barcelona, Zen Barcelona ja Kaos.

  Näiden lisäksi löydät meiltä myös monia muita kehysmerkkejä.

Meiltä saatavilla myös

silmälasikotelot, silmälasinauhat, valmislukulasit, meikkauslasit, suurennuslasit

image description